انجام پروپوزال ارزان ؟ و یک پروپوزال از چه بخشهایی تشکیل شده
انجام پروپوزال ارزان ؟ و یک پروپوزال از چه بخشهایی تشکیل شده :
پروپوزال چیست و چگونه باید بنویسیم؟ یک پروپوزال توضیح می دهد که شما دقیقا قرار استچه چیزهایی را تحقیق کنید و اصلا چرا این تحقیق اهمیت دارد. قالب پروپوزالهای تحقیقاتی با هم تفاوت اندکی دارد. اما اغلب آنها از چهار بخش تشکیل شدهاند که عبارتند از: معرفی (عنواع) – حل مسئله – بررسی ادبیات – طرح پژوهشی ـ لیست منابع. در ادامه با موسسه نوشتن پایان نامه ارشد و دکترا همراه باشید تا شما را بیشتر با نحوه پروپوزال نویسی آشنا کنیم. در این مطلب متوجه میشوید پروپوزال از چه بخشهایی تشکیل شده است و چطور آن را بنویسید.
پروپوزال چیست و چگونه باید بنویسیم؟
پروپوزال یک متن کوتاه در حد 5 تا 20 صفحه است. در این متن شما یک تحقیق را از قبل مشخص میکنید و در واقع پروپوزال آغازگر نوشتن پایان نامه است که حتما به آن نیاز دارید. به این صورت که استاد راهنما و یا دانشکده را قانع می کنید که چرا یک موضوع را برای پایان نامه انتخاب کرده اید و قصد دارید بر روی این موضوع چطور کار کنید؟
آیا قرار است برای انجام موضوع پایان نامه از روش کتابخانه ای استفاده کنید یا آزمایشگاه؟ آیا قرار است اطلاعات را به صورت میدانی و پرسشنامه جمع آوری کنید؟ از این که بگذریم قرار است به چه نتیجه ای برسید و قصد دارید با انجام پایان نامه چه مشکلی را حل کنید؟
پاسخ تمامی این سوالات در پروپوزال می آید. شما این طرح تحقیق را به نحوی تنظیم می کنید که مثل یک شاهراه به شما می گوید پایان نامه را چطور انجام دهید. حتی شما در این طرح، تعداد فصل ها و موضوع هر فصل را هم مشخص می کنید. بنابراین طبیعی است که با وجود چنین طرحی بتوانید در آینده پایان نامه را بدون سردرگمی انجام دهید.
پروپوزال از چه بخشهایی تشکیل شده
قوانین دانشگاه ها برای نحوه نوشتن پروپوزال با هم کمی تفاوت دارد. اما به طور کلی چند بخش در بین تمامی دانشگاه ها مشترک است که عبارتند از:
- موضوع یا عنوان پروپوزال
- دلیل انتخاب موضوع (بیان مسئله)
- سوالات اصلی و فرعی
- فرضیه اصلی و فرضیه های فرعی
- بررسی ادبیات تحقیق
- طراحی و بیان روش تحقیق
- واژه نامه
- فهرست منابع یا کتابشناسی
- تعیین محدوده زمانی برای انجام تحقیق
پروپوزال چند صفحه است ؟
تعداد صفحههای یک پروپوزال به موضوع و نحوه انجام پایان نامه بستگی دارد. اما به طور کلی پروپوزال شما نباید از 7-8 صفحه کمتر باشد. پروپوزال علمی فقط مختص دانشگاه نیست و حتی برای مشاغل مختلف هم استفاده می شود. برای مثال وقتی پژوهشگر قرار باشد در یک سازمان فعالیت کند، باید یک پروپوزال بنویسد. در این پروپوزال او مشکلات فعلی سازمان را بررسی می کند و در ادامه راه حل های خود برای برطرف کردن این مشکلات را ارائه می دهد.
همچنین اگر قرار باشد به عنوان یک کارآفرین از یک سازمان دولتی یا خصوصی برای دریافت بودجه اقدام کنید، حتما به پروپوزال نیاز دارید. در این طرح شما ایده خود را توضیح می دهید و علت انتخاب آن را بیان می کنید. سپس بر روی راهکارهای اجرای ایده و مزیت هایی را که به دنبال دارد، تاکید می کنید. از سوی دیگر باید مدت زمان و میزان بودجه لزم برای اجرای ایده هم مشخص شود.
با این حساب می توان گفت تعداد صفحات پروپوزال به نوع طرح بستگی دارد. از سوی دیگر تعداد آنها مدنظر نیست و کیفیت اهمیت دارد. در واقع شما باید با پروپوزال خواننده (استاد راهنما، دانشکده، مدیر سازمان و …) را برای انجام تحقیق یا اجرای ایده خود مجاب کنید.
به طور کلی پروپوزال پایان نامه کارشناسی یا کارشناسی ارشد می تواند فقط چند صفحه باشد. در حالی که طرح تحقیق برای پایان نامه های دکترا و بودجه تحقیقاتی آن اغلب بسیار طولانی و دقیق است. همچنین در رشته هایی که به آزمایشگاه نیاز دارند، بودجه مشخص می شود. اما در رشته علوم انسانی این مورد وجود ندارد.
هدف از نوشتن پروپوزال چیست؟
دانشگاهیان برای دریافت بودجه برای پروژه های خود اغلب مجبور به نوشتن پروپوزال تحقیقاتی هستند. به عنوان یک دانشجو ممکن است مجبور باشد یک پروپوزال پژوهشی را به عنوان بخشی از برنامه دانشگاهی خود بنویسد. این طرح قبل از شروع به نوشتن پایان نامه صورت می گیرد.
پس اگر مخالفتی با پروپوزال شود، به این معناست که زحمت شما برای انجام پایان نامه به هدر نمی رود. این طرح نشان می دهد شما چقدر با موضوع پایان نامه آشنایی دارید. پس خواننده را متقاعد می کنید که موضوع شما جالب و مهم است. حتی اگر روش تحقیق هم اشتباه باشد، قبل از هرگونه تلاش و زحمتی، از آن مطلع می شوید.
نوشتن پروپوزال چه مدت طول می کشد؟
مدت زمان نوشتن اجزای پروپوزال علمی یا کاری با هم تفاوت زیادی دارد. همانطور که گفتیم در پروپوزال کارشناسی و ارشد تعداد صفحات کمتر است. در حالی که برای دکترا باید مدت زمان بیشتری را برای نوشتن صرف کنید. همچنین برای نوشتن پروپوزال کاری به تحقیق میدانی نیاز دارید. در حالی که نوشتن پروپوزال دانشگاهی آسانتر است.
عنوان: نکات لازم برای نگارش پروپوزال علمی
پیشتر گفتیم پروپوزال از چه بخشهایی تشکیل شده است. حالا باید چند نکته را در خصوص نوشتن این طرح بدانید که عبارتند از:
انتخاب عنوان
اولین نکته که در نگارش بخشهای پروپوزال باید مورد توجه قرار گیرد، انتخاب موضوع است. در مورد انتخاب موضوع ابتدا باید برای نوآوری داشتن و جدید بودن موضوع اهمیت ویژه ای قائل شد. در مرحله بعد باید قابل اجرا بودن موضوع و دسترسی به امکانات اجرایی را در نظر گرفت.
انتخاب مقاله بیس
بعد از انتخاب عنوان نیاز است یک مقاله بیس برای موضوع در نظر گرفته شود. انتخاب یک مقاله بیس پیش از نگارش پروپوزال به دانشجو کمک می کند تا با روش تحقیق آشنایی پیدا کند. پس برای انجام پایان نامه اگر امکانات اجرایی و یا آزمایشگاهی باید از ابتدا تامین این امکانات مدنظر دانشجو و استاد راهنما باشد تا در حین انجام پایان نامه با مشکلاتی از قبیل عدم تامین امکانات مواجه نشوند.
انتخاب مقاله بیس می تواند برای آشنایی با متخصصین حوزه تحقیق نیز مفید باشد. از سوی دیگر دانشجو از طریق ایمیل با برقراری ارتباط با نویسندگان مقاله در حوزه تحقیق خود، بتواند به نتایج بهتری دسترسی پیدا کند. در مرحله بعد با انتخاب مقاله بیس میتوان با نتایج قابل انتظار از پژوهش آشنا شد و این موضوع به دانشجو کمک می کند تا در صورت بروز خطا در حین پژوهش بتواند با تغییر مسیر یه سمت نتایج مطلوب پیشروی داشته باشد.
نگارش متن
در نگارش اجزا و بخشهای مختلف پروپوزال بخش های بیان مساله، اهمیت و ضرورت تحقیق، پیشینه تحقیق، اهداف و روش تحقیق از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. اصلی ترین بخش پروپوزال، بیان مساله می باشد که مسیر اصلی تحقیق را مشخص می کند. بیان مساله به بررسی دلیل انتخاب موضوع، تبیین روش حل مساله و متغیرهای تحقیق می پردازد.
انجام پروپوزال ارزان ارشد و انجام پروپوزال ارزان دکترا
با تشکر از ایزی تز سامانه تخصصی پایان نامه دکتری
09353132500