انجام پایان نامه | بهترین موسسه انجام پایان نامه ارشد و دکتری در ایران
انجام پایان نامه یکی از مقوله های مهم در مقاطع تحصیلات عالی به خصوص مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در دانشگاه های ایران و سایر کشورهای جهان محسوب می شود. انجام پایان نامه پس از گذراندن تعدادی از واحدهای لازم در دانشگاه برای دانشجویانی که پژوهش محور هستند الزامی است و در مقطع کارشناسی ارشد معمولا شامل شش واحد می باشد .
انجام رساله دکتری
در خصوص انجام پایان نامه و انجام رساله دوره دکتری نیز قابل ذکر است که در دوره دکترای تخصصی دانشجویان موظف هستند دو دوره آموزشی و پژوهشی را سپری کنند. واحد پژوهشی یا همان انجام رساله و تز دکتری معمولا بین 18 تا 21 واحد را شامل می شود.
جهت شروع انجام پایان نامه در قدم اول دانشجویان باید برای خود استاد راهنما انتخاب کنند و از یکی از اساتید دانشگاه درخواست کنند تا راهنمایی دانشجو را طی انتخاب موضوع و انجام تحقیق بر عهده بگیرند. برای استارت کار لازم است دانشجو ایده و موضوعی جدید در اختیار داشته باشد که این امر می تواند با پیشنهاد و راهنمایی استاد راهنما محقق شود.
جهت ادامه انجام پایان نامه پس از انتخاب موضوع و پس از تایید نهایی استاد راهنما و تصویب شورای دانشگاه دانشجو باید موضوع مورد نظر خود را در سامانه پژوهشی ایرانداک به ثبت برساند و از پیشینه موضوع مطلع گردد.
پروپوزال نویسی در انجام پایان نامه
برای شروع انجام پایان نامه لازم است دانشجویان ابتدا یک طرح کلی و اولیه از پروژه تحقیقی که پیش رو دارند تهیه و تنظیم نمایند. این طرح کلی و اولیه، پروپزال نام دارد و شامل مواردی همچون طرح و بیان مسئله، فرضیات و اهداف تحقیق، روش کار و جامعه آماری ، سوابق و پیبشینه تحقیق و همچنین جنبه نوآوری کار و پیشنهادات و… می باشد. دانشجویان این اطلاعات را باید از منابع موجود همچون سایت ها، مقالات، کتاب ها و پایان نامه ها جمع آوری و تهیه کنند و منابع مورد استفاده را در انتهای پروپوزال به صورت لیست ذکر نمایند.
تصویب پروپوزال و انجام پایان نامه
دانشجویان باید پروپوزال خود را به پژوهش دانشکده خود ارائه دهند و منتظر تصویب نهایی پروپوزال خود باشند. البته در گذشته این کار به این صورت انجام می شد که دانشجو باید پروپزال را به صورت پرینت و یا دست نوشته ارائه می داد ولی اخیرا دانشجویان پروپوزال خود را در سامانه های پژوهشی دانشگاه خود به ثبت می رسانند و مدتی را در انتظار تایید طرح اولیه خود به سر می برند.
چگونه انجام پایان نامه را شروع کنیم ؟
پس از تصویب نهایی پروپوزال طبق روش کار تعیین شده که در پروپوزال بدان اشاره شده است انجام پایان نامه را آغاز می کنیم. روش های انجام پایان نامه شامل این موارد هستند: کتابخانه ای و توصیفی، میدانی و پرسشنامه ای، تحلیلی ، آزمایشگاهی و…
نگارش پایان نامه با روش کتابخانه ای و توصیفی
در روش کتابخانه ای و توصیفی باید به دنبال منابع معتبر و تخصصی مرتبط با موضوع تحقیق باشیم. به طور مثال باید مقالات و کتاب ها و پایان نامه ها و سایت های مرتبط را سرچ کنیم و از طریق روش فیش برداری، مطالب مرتبط را با ذکر منبع، گرداوری نموده و به صورت منسجم و یکپارچه در چارچوب فصل های مختلف تنظیم نماییم.
نگارش پایان نامه با روش میدانی و پرسشنامه ای
وقتی روش تحقیق، میدانی و پرسشنامه ای باشد لازم است دیتاهای پژوهش از طریق حضوری (انجام مصاحبه ، توزیع پرسشنامه به صورت آنلاین یا غیر آنلاین و…) جمع آوری گردد. هر پایان نامه معمولا در تمامی رشته ها شامل پنج فصل می باشد که اصولا در فصل چهارم دیتاهای جمع آوری شده باید مورد تحلیل و آنالیز قرار بگیرند و در فصل پنجم نتایج تحلیل، ارائه می شوند.
نگارش پایان نامه با روش آزمایشگاهی
در روش آزمایشگاهی، داده ها و موردهای مطالعه در فضای آزمایشگاه مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج و دیتاهای به دست آمده در فصل چهارم پایان نامه مورد شرح و تفسیر و تطبیق قرار می گیرند و نتایج نهایی در پایان کار به صورت منسجم و طبقه بندی شده به عنوان حاصل پژوهش ارائه می گردند.
چارچوب کلی هر پایان نامه عموما به چه صورت است؟
پایان نامه ها عموما در پنج فصل نگارش و تدوین می شوند. فصل اول در بردارنده ی مطالب پروپوزال است. یعنی مطالبی که در پروپوزال آورده شده است در فصل اول بسط میابند و همان مطالب به صورت گسترده تر مطرح می شوند. فصل دوم پایان نامه نیز معمولا شامل مبانی و چارچوب نظری کار است. مطالب مرتبط مثل نظریه ها و مباحث تئوری با ذکر منبع در فصل دوم گنجانده می شوند. فصل سوم پایان نامه ها شامل روش انجام کار و یا پیشینه و سوابق پژوهش است و در نهایت دیتاها، متغیرها، و موارد مطالعه در فصل چهارم و پنجم مورد تحلیلی و تشریح قرار گرفته و در قالب نتیجه و حاصل کار ارائه می گردند.
با تشکر از ایزی تز سامانه تخصصی پایان نامه دکتری